Treceți la conținutul principal

Cură anti-cădere a părului

De vreo câțiva ani am o mare problemă: părul meu. Bun, recunosc: când eram mică parcă îl uram - tot timpul înfoiat, creț și greu de descâlcit.

Dar, mai târziu, am ajuns să îl iubesc așa cum e. Numai că părea prea târziu: firul de păr începuse să se subțieze, să se rupă, să fie tern și parcă fără viață. E adevărat, și stresul și-a zis cuvântul, toate chimicalele din mâncare și alte produse, plus poluarea atmosferei. Pune toate acestea împreună și iese mix-ul perfect pentru un păr nu atât de perfect.

De când cu sarcina (renunțarea la multe alimente și produse cosmetice dăunătoare organismului), credeam că voi scăpa de acest chin al părului "plouat". Ei bine, sarcina mai afectează ceva în organism: nivelurile de calciu, zinc si magneziu, fier și multe altele.

Astfel că am început un tratament, un fel de cură. De vreo 2 luni folosesc șamponul tratament anti-căderea părului de la Yves Rocher (și, culmea, chiar merge. Plus că este și economicos.)Începusem să văd ceva diferențe între părul meu dinainte de a folosi acest șampon și cel de după. Nu mai cădea în smocuri, ci câteva fire și nici nu se mai rupea așa de ușor.

Pentru a ajuta și mai mult la această refacere a părului meu, am cumpărat de la un magazin naturist, gen Plafar, o tinctură din plante împotriva căderii părului de la L. Bonchiș. Eu am dat 25 de lei pe o sticlă de 500 ml. O folosesc deja de vreo 3-4 săptămâni (cred că, în ritmul acesta, 500 de ml mă vor ține vreo 3-4 luni), împreună cu șamponul Yves Rocher, iar efectele s-au dublat.

Dacă înainte mai aveam fire de păr în mână la sfârșitul ritualului de spălare, acum abia dacă mai găsesc câte un fir sau două. Chiar și când îl pieptăn, ceea ce reprezenta un chin pentru mine, nu se mai rupe atât de ușor, doar câteva fire. Și-a recăpătat și flexibilitatea!Nici că îmi puteam dori mai mult. Îmi iubesc părul, așa creț cum este, puțin rebel - ca și mine :).

Acest articol nu face reclamă nici unui brand sau produs anume, și nici nu reprezintă plasare de produse. Trebuie tratat ca atare: o expunere a unei cure/a unui tratament personal.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…