Treceți la conținutul principal

Un concept "nou": coffee sospeso / suspended coffee / cafea în așteptare

Astăzi pe Facebook a  fost postată o poză. Aceasta este:


Apare pe pagina Bistro de l`Arte, iar sub această poză veți găsi o mini-istorioară frumoasă și o inițiativă și mai frumoasă: 

Am vrea să vă spunem o poveste. 
Povestea unei tradiţii care a început la Napoli: coffee sospeso / suspended coffee / cafea in asteptare.
Când o cafea 'in asteptare' este comandată clientul plateste pentru două sau mai multe si primeşte doar una.
În acest fel, cei care sunt prea săraci ca să îşi permită o cafea şi stiu de acest obicei pot intra şi primi [cafeaua în aşteptare].

in meniurile Bistro de l'Arte se va gasi precizarea [cafea / mancare în aşteptare] începând de luni, 1 aprilie.

Dacă sunt şi alti proprietari de cafenele, bistrouri sau restaurante doritori să ia parte la această mişcare, ne pot contacta fără ezitare. Este simplu şi la îndemână.
Cu cât ştiu mai mulţi cu atât mai bine. Aşa că haideţi să stăm umar la umăr pentru ai nostri.

Se pare că totul a pornit din Napoli, ca un mod de a face un bine celor care nu-și permiteau o cafea sau o gustare. Cei care doreau puteau plăti mai multe cafele, primind doar una. Iar cei care își doreau să guste o cafea, dar nu aveau bani, puteau intra în astfel de cafenele, bistro-uri și comanda pe baza plății celui de dinaintea lui.

Așa s-a ajuns la denumirea de ”coffee sospeso / suspended coffee / cafea în așteptare”. În România abia a ajuns, dar sper să se extindă (să ajungă și în Iași, iar oamenii să colaboreze). Ar fi o dovada de omenie.

O astfel de campanie s-ar putea organiza la brutării și patiserii, în magazinele de cartier (unde mai toată lumea cunoaște pe toată lumea) afișând pe ușă/geamuri un anunț: atât pentru cei care vor să plătească, cât și pentru primitori ... tocmai pentru a anunța că există o astfel de inițiativă.

În aceste vremuri grele, când nu mai suntem siguri aproape de nimica, ar fi o binecuvântare pentru cei fără sau cu prea puține posibilități să știe că pot conta pe ajutorul celorlalți, fără a se simți rușinați.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…