joi, 28 martie 2013

Un concept "nou": coffee sospeso / suspended coffee / cafea în așteptare

Astăzi pe Facebook a  fost postată o poză. Aceasta este:


Apare pe pagina Bistro de l`Arte, iar sub această poză veți găsi o mini-istorioară frumoasă și o inițiativă și mai frumoasă: 

Am vrea să vă spunem o poveste. 
Povestea unei tradiţii care a început la Napoli: coffee sospeso / suspended coffee / cafea in asteptare.
Când o cafea 'in asteptare' este comandată clientul plateste pentru două sau mai multe si primeşte doar una.
În acest fel, cei care sunt prea săraci ca să îşi permită o cafea şi stiu de acest obicei pot intra şi primi [cafeaua în aşteptare].

in meniurile Bistro de l'Arte se va gasi precizarea [cafea / mancare în aşteptare] începând de luni, 1 aprilie.

Dacă sunt şi alti proprietari de cafenele, bistrouri sau restaurante doritori să ia parte la această mişcare, ne pot contacta fără ezitare. Este simplu şi la îndemână.
Cu cât ştiu mai mulţi cu atât mai bine. Aşa că haideţi să stăm umar la umăr pentru ai nostri.

Se pare că totul a pornit din Napoli, ca un mod de a face un bine celor care nu-și permiteau o cafea sau o gustare. Cei care doreau puteau plăti mai multe cafele, primind doar una. Iar cei care își doreau să guste o cafea, dar nu aveau bani, puteau intra în astfel de cafenele, bistro-uri și comanda pe baza plății celui de dinaintea lui.

Așa s-a ajuns la denumirea de ”coffee sospeso / suspended coffee / cafea în așteptare”. În România abia a ajuns, dar sper să se extindă (să ajungă și în Iași, iar oamenii să colaboreze). Ar fi o dovada de omenie.

O astfel de campanie s-ar putea organiza la brutării și patiserii, în magazinele de cartier (unde mai toată lumea cunoaște pe toată lumea) afișând pe ușă/geamuri un anunț: atât pentru cei care vor să plătească, cât și pentru primitori ... tocmai pentru a anunța că există o astfel de inițiativă.

În aceste vremuri grele, când nu mai suntem siguri aproape de nimica, ar fi o binecuvântare pentru cei fără sau cu prea puține posibilități să știe că pot conta pe ajutorul celorlalți, fără a se simți rușinați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular