Treceți la conținutul principal

Oglindă, oglinjoară...

Oare cine-i mai frumoasă din țară?!

Chiar așa! Te uiți în oglindă, apoi la televizor, în revistele glossy și apoi oriunde altundeva pentru că ți se face greață. De ce?! Pentru că toată lumea se înfometează pentru a ajunge ca unul din "modelul" lor de corp perfect. De parcă ar exista așa ceva ...

Poate chiar există, numai că nu există și o regulă pentru a-l deține, pentru a ajunge la acea formă perfectă pe care (aproape) toată lumea pare să o viseze.

Dacă nu te-ai mai îndopa cu pastile, ai mânca mai echilibrat, poate și puțin execițiu .... nu s-ar mai ajunge la asta. Dietele nu fac decât să dezechilibreze organismul pe care vrei atâta să-l schimbi, să-l transformi.

Dacă te-ai concentra mai mult pe a vedea ceva bun la tine, fizic și/sau psihic, dacă nu te-ai mai compara cu fiecare persoană care îți iese în cale, atunci poate că ai vedea: nu ești chiar atât de urît/ă (poate că nu ești deloc), nu ești gras/ă .... ai calități, ai familie, prieteni și alte persoane care țin la tine pentru tine .... care văd ceva ce tu, cu siguranță, nu vezi.

Și, apoi, începi să-ți schimbi părerea. Contează cum te simți tu ... în pielea ta. Contează ca cei pe care îi iubești să-ti fie aproape la bine, dar și la rău, contează să faci ceva cu viața ta.

Și începi să radiezi ... DA, pur și simplu, să radiezi: bunăstare, iubire și respect de sine, veselie, sănătate. Lumea va observa, iar tu vei observa că lumea te observă. E soare și pe strada ta.

Ce tare! Am scris fraza aceasta și apoi verificam contul de Facebook și am dat peste videoclipul acesta:Amintește-ți cine ești
Amintește-ți să iubești
Și poate, data viitoare, o să zâmbești ....

Ar trebui pusă pe repeat pentru toți. Nu mă mai interesează ce zice lumea despre mine atâta timp cât nu mă vede cum sunt eu.

Acest articol nu vrea să jignească pe nimeni. E doar un pamflet. O dorință de a înceta promovarea "plasticului", a non-valorilor și a conformismului, a uniformizării. Guess what: suntem toți diferiți!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…