Treceți la conținutul principal

Cele două vicii ... ale mele

De mult timp tot spun încoace și-ncolo: îmi place să mănânc (a nu se înțelege mult, ci bine) și îmi place să citesc (mult). Bine, ar mai fi și să fac/primesc cadouri, mai ales dacă sunt cărți :))).

Cu mâncarea, cam greu în ultima vreme, fiind însărcinată. Dacă vă gândiți că am pofte, nu e adevărat. Din contră, multe nu am putut să le sufăr la vedere sau rostirea numelui, să nu mai zic de gustat/mâncat. Fructele și legumele au fost la putere. Apoi, acriturile (compot de vișine- my all time favourite, murături, lămâi), dulcele fiind asigurat de brânzoaice (tocmai pentru că nu sunt atât de dulci, ocazional și, numai în ultima vreme, câte o prăjitură) și de fructe.

Salatele sunt preferatele mele: legumele de primăvară-vară (de parcă ar fi o colecție de modă :D). Acum că au apărut spanacul și urzicile, am dat iama și am pregătit rapid ceva. În curând, o rețetă de primăvară, dar și cu quinoa.

Cel de-al doilea viciu: cărțile, fie că mi le cumpăr eu din librării sau târguri de carte, fie că le comand de pe un site, fie că le primesc cadou .... sunt înnebunită după cărți și lumea lor.

Acum să enumăr și ce îmi place, chiar dacă sunt o book-aholic. Îmi plac romanele pline de mister, conspirații, cele polițiste, cu puțină istorie și misticism (gen Dan Brown cu ale lui romane: Codul lui Da Vinci, Îngeri și Demoni, Simbolul Pierdut; Umberto Eco-Numele Trandafirului; Javier Sierra- Cina Secretă etc.), literatura universală (Jane Austen - absolut toate cărțile ei; Dostoyevsky-Idiotul, Crimă și Pedeapsă; Alexandre Dumas -Tatăl și Fiul - romanele despre perioada de aur a Franței, Dama cu camelii; Pablo Neruda-O sută de sonete de dragoste, cam singura de poezie, deocamdată).

De asemenea, îmi plac și romanele de dragoste sau chick-lit. Ce să-i faci? Sunt înnebunită după ele. Cum ultimile luni tot am stat acasă (house arrest, cu sarcina), așa că am tot citit. Plus cărți despe Crăciun și decorațiuni, rețete inedite (de ce să nu combin cele două pasiuni într-un singur pachet?!). Acum caut cărți despre copii, of course, doar urmează să am unul în vreo 2 luni :)) Ultima carte citită pe acest subiect a fost Supă de pui pentru suflet de Mamă - bine, bine, era cadoul de 8 Martie pentru mama mea, dar nu m-am putut abține, astfel cam devorat cartea în mai puțin de 2 zile.


Pentru mine, cărțile reprezintă adevărați prieteni. De ce să nu adun cât mai mulți prieteni?!

Comentarii

  1. Sunt incantata ca avem anumite afinitati literare, mai ales in ceea ce-l priveste pe Eco si Dostoievski. Cred cu tărie că din orice carte poți învăța ceva, dar a încerca să citești orice înseamnă că nu vei învăța nimic din niciuna. Totodată, sunt de acord cu domnul Andrei Pleșu: cititul trebuie să fie o formă de răspuns interogativității proprii. Prin urmare, cred la fel și despre scris: sănătos este acel text născut din întrebare, nu din răspuns.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur enorm când aflu de noi prieteni cu gusturi asemănătoare. Cărțile, pentru mine, înseamnă pură plăcere .... Adevărat nu toate: sunt cele care mă relaxează, mă fac să trec printr-un montagne russe al emoțiilor, sunt cele din care înveți fără să îți dai seama sau din care înveți pentru că trebuie .... și apoi altele, care pur și simplu parcă nu mă ating cu nimic ... Un fel de risipă de hărtie.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…