Treceți la conținutul principal

Cadourile haioase sunt cele mai frumoase

Vine Crăciunul! Cum, nu știați? Atunci vă spun eu: vine Crăciunul și deja intru în panică. Curățenia în casă - se rezolvă, mâncarea - o rezolvăm și pe ea (părinții noștri, binecuvântat fie-le sufletul lor darnic, pregătesc mâncare cât pentru o nuntă mică - cam vreo 100 de persoane), cadourile - ei, aici e altă poveste.

Anul acesta am organizat două Secret Santa naționale (cu persoane din mai multe orase, de fapt, chiar și din Republica Moldova): cu cărți și cu handmade. 


Acuma mai am un Secret Santa de rezolvat: cel din familie. Am scris pe bilețele numele noastre, am pus bilețele noastre într-un fes și fiecare a extras unul. Aveam voie să punem biletul înapoi doar dacă îl alegeam pe cel cu numele nostru scris. Acuma-i acuma, pentru că avem reguli: 

- Nu trebuie să spunem cui facem cadou,
- Suma nu trebuie să depășească 35 de lei (fiind vorba, mai mult, de ceva simbolic),
- Cadourile le punem sub brad, acasă la socri, cu numele celui/celei care îl primește, dar fără să ne scriem numele nostru (să vedem dacă ghicește fiecare de la cine a primit cadoul)

Prea mult suspans pentru mine. De unde să găsesc eu cadoul perfect? Și să mă mai și încadrez în 35 de lei ... Offf, ce ți-e și cu familia asta!

Am dat fuga la calculator și am scris acolo ”cadouri funny” și ”cadouri haioase”. Îmi venise o idee. Genială. Super. Aveam să cadorisesc persoana al cărei bilet mi-a căzut cu un dar de Crăciun ceva mai haios. Mai bine să zâmbească, să râdă și să mă facă nebună decât să nu-i placă.

Așadar am purces la frunzărit magazinele online. Am găsit de toate. Vă jur că mintea omului are niște cotloane stranii: de la clopoțelul pentru sex (sună clopoțelul, iubitul/iubita vine, iar tu ești ceva de genul ”Și acum, treci la treabă!” - am râs o oră pe baza acestui clopoțel și mi-am promis să cumpăr și eu unul. doar ca să fac haz) la sticla de lapte, pentru bebeluși, pe care scrie mare și cu albastru VODKA; de la calculatorul flexibil până la păpușile Christmas Matrioska ...eu zic că oferta de cadouri de Crăciun din categoria ”haioase” este destul de bogată.

Și cum nu m-am putut abține, am ales cam pentru toți câte ceva, nu numai pentru persoana desemnată mie de bilețelul extras. Pentru soț, pe lângă acel clopoțel ”interesant”, mi-am zis să îi fac cadou un tricou personalizat. Mai exact, acesta:

ca să îi aduc aminte de unele chestii :))

Persoanei căreia trebuie să îi fac eu cadou, în cadrul Secret Santa familial, îi voi alege șervețelele acestea cu adevărat scumpe:

și așa e cam răcită (persoana) tot timpul
măcar să fie răcită și cu stil ;)
(mă încadrez și în bugetul prestabilit)

Avem în grupul de prieteni și părinți cu bebeluși. A noastră, Emi, e ceva mai mare acuma și nu mai are nevoie de sticla de lapte, ceai sau mai știu eu ce. Dar pentru bebelușa prietenilor noștri avem un cadou perfect (deși cadoul este mai mult pentru părinții ei):

cadoul va fi plin cu vodkă pentru ca și părinții să aibă o noapte de somn
PS: chemăm, mai întâi, bunicii să stea cu fata :)

Și pentru prietenii mai apropiați am destule cadouri. Nici nu îmi este greu să aleg. Dar nu vă mai bombardez cu chestii funny. Dacă muriți de râs?! Nu se poate așa ceva.

Voi ce fel de cadouri aveți în plan să cumpărați celor dragi? Practice, haioase, decorațiuni sau pentru casă/birou?

Comentarii

 1. Sunt foarte frumoase alegerile tale. Haioase...tricoul acela e criminal, un cadou perfect pentru orice sot bun :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Imi place tricoul dar si sticla de vodka. Cred ca mi-au venit si mie niste idei :).

   Ștergere
  2. Ella, tricoul e cu dedicatie speciala pentru sot :))))

   Ștergere
  3. Dorina, cu sticla de vodka, drept sa spun m-au dat gata. Nu zic ca eu nu as avea nevoie, dar cine mai sta cu Emi pe urma? :))))

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…