Treceți la conținutul principal

Clacă în așteptarea Crăciunului

Ce poate fi mai frumos decât să te înconjori de lucruri făcute de mânuțele tale, să asculți o muzica bună, poate chiar colinde și să mai urmărești ceea ce au mai creat prietenii ....totul în așteptarea magiei Crăciunului?!

Mă întrebam ce să fac, cum să fac, apoi mi-am zis ....mai bine să mă întreb cui anume să-i fac cadoul și voi ști și ce anume. Așadar, din multitudinea de prieteni apropiați, familie, colegi și cunoscuți, mulți dintre ei bookaholici la fel ca și mine, m-am hotărât să creez ceva pentru o iubitoare de cărți, ceva de Crăciun, dar și cu tentă livrească.


Așadar, am denumit cadoul meu (creația mea)  - ”Kit de așteptate a Crăciunului pentru iubitorii de cărți”. Știu, cam lung, dar asta e.


Avem, de la stânga la dreapta:

- un semn de carte, din prima pagina a cărții ”A Christmas Carol” (Colind de Crăciun) a lui Charles Dickens împreună cu 3 Moși Crăciuni în medalion  - pe spate, îi avem pe Moș Crăciun și soția lui, Crăciunița;- pe cartonul roșu, cu un Olaf atât de entuziasmat încât și-a pierdut și capul, avem o scrisoare ceva mai specială pentru Moș. Pe ea ar trebui înșirate dorințele copiilor (mici și mari) pentru Crăciun. Pe ea, eu aș scrie, mic, mic, lista mea de cărți pe care aș dori să le citesc. Cu litere mici pentru că sunt mult prea multe. hahaha- apoi, inima albă (doar pe o parte, cealaltă fiind roșie - culori puternici, simbolizând și Crăciunul și Mărțișorul, puritatea și iubirea) este tot un semn de carte, din fetru gros, cusut. Pui colțurile paginilor rămase de citit în inimă și închizi cartea. Atât de ușor.- vine rândul felicitării cu ilice, în straturi ...extrem de ușor de lipit, dar consumă mult timp deoarece tehnica decupajului necesită precizie, mai ales la piesele de hârtie care sunt mici și cu forme subțiri. Deși nu se vede extrem de bine în poză, vârfurile verzi și roșii sunt nelipite, arătând ca o felicitare în relief. - și 2 brăduți, confecționați din pânză subțire de fetru, umpluți cu vată, globurile fiind niște năsturei (albi, galbeni și roșii). În plus, un brăduț are în vârf o stea decupată din coajă de clementine. Ce miros, Doamne!


Știu că ar fi trebuit să fie câte un obiect pe postare, dar eu consider toate acestea ca unul singur, cum am scris și mai sus, un kit :). Sper să vă placă.

*** Această postare participă la Clacă în așteptarea Crăciunului - ediția a III-a, de pe blogul Kabea. Mi s-a părut interesantă ideea. Apoi mai sunt și premii pentru cei/cele cu cele mai frumoase  obiecte decorative de Crăciun. Frumos! Vă invit să citiți mai multe pe blogul Kabea. ***

PS: Nu vă povestesc mai pe larg cum a decurs toată această operațiune cu Emi mișunând prin casă, tot aruncând câte o privire, luând ba hârtiile, ba foarfeca, fugind prin cameră cu ele în mână ... Daaaa, nervi și râsete, țipete pițigăiate și fugăreli  ----- O, zilele minunate ale unei mame cu fetița ei! 
Comentarii

 1. Sa ai succes si ma bucur c-ai dat curs invitatiei ! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! Si eu ma bucur. A fost distractiv, desi asa cam la urma :)) Se pare ca functionez bne si sub stres

   Ștergere
 2. Foarte faine toate obiectele, dar mai ales momentele petrecute cu fetita ta. Sa te bucuri de ele cat mai e cu tine (puiutul):). Cand va fi mare o sa-ti amintesti cu drag de zilele acestea frumoase.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce talentata esti, cand ai timp sa le faci pe toate? Ti-au iesit foarte bine bradutii, imi plac mult!

  RăspundețiȘtergere
 4. eu am uitat sa mai clipesc! pe bune, cand ai timp????????? :)
  Craciun Fericit! sa va rasfete domnul cu toate cele bune! pupici! :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…