Treceți la conținutul principal

Calendar Advent: 1 Decembrie

De-a lungul anilor, am dat peste această sintagmă destul de des în perioada lunii Decembrie, dar nu prea știam nimica despre ea. Apoi m-am informat și am înteles ca ”Advent Calendar” (din engleză) înseamnă un calendar care să numere zilele dinaintea Crăciunului. Mi-a plăcut ideea, așa că am preluat-o și eu, dar sub o altă formă, specifică blogului.

Să vedem: eu voi posta în fiecare zi, pe blog, ceva în legătură cu Crăciunul - video, imagine, poveste, muzică, desene și filmulețe, lucru manual (al meu sau idei pentru voi) ... de toate.

Și pentru că acest Calendar Advent începe pe 1 Decembrie care este și Ziua Națională a Românilor, vă urez un mare ”LA MULȚI ANI, ROMÂNI!”. Astfel că vă las aici un video frumos, despre cum ar fi fost lumea fără România:
Pentru prima zi a acestui Calendar, am hotărât să pun din fiecare câte una. Așadar avem:

1. Video cu muzică de Crăciun


waitingonjc7

2. Desene animate


KeepBelievingClub!

3. Lucru manual4. Poveste de Crăciun

”Legenda Bradului

Legenda spune că atunci când a venit prima toamnă pe lume toate păsările s-au grăbit să plece spre țări mai calde. Una singura mai rămăsese: o păsărică mică și zgribulită, pe o creangă de la marginea codrului. Avea, sărăcuța, o aripă ruptă și nu putea să zboare prea mult. S-a dus să ceară ajutorul unui copac, căci acesta având rădăcini, de bună seamă că nu va pleca nicăieri și va ști cum să înfrunte frigul și crivățul iernii. S-a dus mai întâi la stejar, văzându-l mai falnic: 

- Te rog frumos, lasă-mă să trăiesc printre ramurile tale, căci vine iarna și voi muri fără adăpost! 

- Nu pot, i-a răspuns semeț stejarul, nu vreau să-mi mănânci ghindele. Caută-ți de drum! 
S-a dus, biata păsărică, și la un fag, dar nici acesta nu s-a îndurat să o găzduiască: 

- Îmi pare rău, i-a zis fagul îngrijorat de vântul ce se întețea. Am deja destule griji și iarna o să fie grea. Nu pot să te ajut. 
Și tot așa, de la un copac la altul ... Biata păsărică nici nu știa încotro să se mai îndrepte, când, trecând pe lângă brad, auzi spre mirarea și bucuria ei: 

- Ei, păsărică, nu te mai frământa! Dacă vrei, rămâi la mine. Poți sta pe oricare dintre crengile mele și împreună vom trece noi și peste iarna ce vine! 

Bucuroasă, pasărea își făcu degrabă un culcuș pe una dintre ramurile bradului. Și chiar din noaptea aceea vântul rece începu să sufle. Palide, una câte una, frunzele pomilor cădeau la pământ. Doar frunzele bradului rămâneau verzi, toți fiind uimiți de așa minune. Și vântul se mira nespus, așa că s-a dus chiar înaintea Creatorului: 

- Doamne, lasă-mă să scutur și frunzele bradului, așa cum fac cu toți copacii. 

- Nu, i-a răspuns Dumnezeu vântului. 

Bradului să nu-i faci nimic, căci a fost bun cu biata păsărică. De el să nu te atingi! Și, de atunci, dragii mei, toți copacii își pierd haina lor de frunze și flori, doar bradul își păstrează totdeauna frunzele verzi, fie vară, fie iarnă.”

(Nu e o poveste scrisă de mine, dar sper să vă placă)

Vă aștept și mâine pentru o noua postare in Calendarul Advent. Pupici :*

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…