Treceți la conținutul principal

Calendar Advent: 14 Decembrie - Secret Santa la locul de muncă

La serviciu am organizat un Secret Santa. Este vorba despre adunarea numelor noastre pe bilețele, într-o cutie, și fiecare extrage un bilețel trebuind să facă un cadou persoanei al cărei nume se regăsea acolo. Anul acesta am nimerit-o pe Emilia.

Nu știam prea multe despre ea, fiind ultima venită în echipa noastră, dar am observat că îi plac lucrurile făcute cu atenție, migăloase, cele decorative. Ea însăși se ocupă cu handmade-ul. 


Astfel, ce puteam să îi ofer eu, un bărbat care nu se prea pricepe la astfel de lucruri, unei femei tinere, puțin timidă, inventivă, mereu drăguță cu toți?

Stăteam și mă gândeam și nu-mi venea nici o idee. De bijuterii sau parfum nici nu se punea problema – nu o cunoșteam destul de bine pentru a știi ce preferă, plus că aceste cadouri sunt mult prea personale pentru o colegă de serviciu.

Consultându-mă cu iubita mea, ea îmi propune să îi cumpăr un aranjament de Crăciun. ”Poate fi chiar și ceva handmade”, îmi spune ea. ”Am o prietenă, florăreasă, care creează și astfel de aranjamente pentru cei în pană de idei în legătură cu cadoul de Crăciun. O sun și o rog să-ți dea niște variante.”

Așa se face că am primit pe e-mail linkul unei pagini de Facebook. Am deschis linkul și am dat peste mai multe aranjamente de Crăciun, dar, dintre toate, numai acesta îmi făcea cu ochiul. Era diferit, deși de Crăciun, aducea putin și a primăvară, datorită florilor de hârtie.Mă gândeam acuma cum să-l împachetez cât mai frumos pentru Emilia, pentru a nu-și da seama din prima de cadoul meu. Apoi aflu că tot prietena iubitei mele se ocupă și cu împachetarea, cu livrarea (dacă vrei) și cu accesorizarea cadoului. M-am lăsat pe mâna fetelor și am mers mai liniștit la serviciu, știind că am deja cadoul pregătit.

Vine și ziua dezvăluirii celor care sunt Secret Santa. Multă agitație în biroul nostru, multe exclamații, bucurie și veselie, cam ca atunci când eram copil și Moșul îmi aducea mașina mult dorită. Numai Emilia stă puțin deoparte, timidă și nesigură de ceea ce va primi și, mai ales de la cine.

Cu câteva minute înainte, am primit un telefon de la Fleur Boutique cum că sunt pe aproape pentru a livra cadoul, am ieșit, am luat cadoul și m-am îndreptat emoționat spre Emilia. Ea a făcut ochii mari când a văzut că mă apropii de ea, probabil credea că nu va primi nimic, apoi s-a fâstâcit și abia a murmurat un ”Mulțumesc” gâtuit cand i-am pus cadoul în brațe.

Fiind ultima care își deschidea cadoul de Secret Santa, toți eram cu ochii pe ea. Încet, parcă savurând momentul, a desfăcut panglica care ținea legat cadoul, a pus-o deoparte și a dat învelitoarea în lături pentru a descoperi brădutul de Crăciun, alb și albastru, pur ca neaua și senin ca cerul. Toți au rămas muți de uimire, mai ales că nu se așteptau la așa ceva de la mine.

Emilia a ridicat ochii spre mine și a zâmbit, cred pentru prima dată de când e la noi în firmă. M-am simțit mândru, i-am mulțumit în gând iubitei pentru ideea genială și, tot în gând, i-am promis un cadou tot de la Fleur Boutique. Am văzut eu că au mai multe aranjamente prezentate pe pagina lor. Cu siguranță, îi vor place!

*** Vreți și voi un cadou inedit pentru un Secret Santa sau poate pentru Crăciun? Unul dulce sau unul handmade? Aveși de unde alege, deoarece Fleur Boutique are mai multe modele, lucreaza la altele noi și vor fi prezenți la Târgul Handmade din Palas Mall (Iași).
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…