Treceți la conținutul principal

Calendar Advent: 9 Decembrie - Filmele de Crăciun

Pe 7 decembrie nu am mai avut timp să postez în Calendarul Advent. Poate și pentru că am fost ”invadați” de musafiri, ne-am jucat, am mâncat, am râs și am petrecut fain. Duminică a fost o zi de socializare în offline. Luni a fost o zi plină de ”emoții”, nu toate tocmai bune, dar astăzi o luăm de la capăt cu online-ul.

După cum știți, mai sunt doar câteva zile până la Crăciun (15 zile până la Ajun), așadar, pentru unii, revine stresul anual cu curățenia, pregătirea bucatelor, fuga după brad, după cadourile potrivite fiecăruia.

Între timp, atunci când mai prind și eu un moment liber, încerc să mai citesc sau să mai vizionez un film. Astfel m-am hotărât să vă postez o listă cu filmele de Crăciun .... nu toate, doar cele care îmi plac mie.


Top Filme de Crăciun: (ordine total aleatorie, după cum mi le amintesc)

1. Cine nu își aduce aminte de Home Alone, apăi nu a avut copilărie petrecută în fața televizorului. Nu e pierdut total, pentru că poate viziona filmul online, dar deja a devenit tradiție să vezi filmul (părțile 1 și 2 ale seriei sunt cele mai tari, cele în care joacă Macaulay Culkin).


full movie (1947)2. It`s a wonderful life - un film emoționant, despre cum ar fi arătat viața dacă personajul principal nu ar fi existat. Îi redă speranța și încrederea în sine.
3. A Christmas Carol (1999) - (în orice ecranizare, și cred că le-a, vizionat pe toate - doar să nu mai fi apărut ceva anul acesta) - ecranizare după romanul cu același titlu, scris de Charles Dickens, despre Scrooge și Fantomele Crăciunurilor Trecut, Prezent și Viitor, și schimbarea pe care o suferă acesta, devenind un om mai bun, după ce a fost avar, înrăit toată viața lui.


full movie


4.  Miracle on 34th Street - (2 ecranizări și pot spune că îmi place mai mult a doua, cea din 1994) - un film despre cum se pot îndeplini visele și dorințele numai dacă crezi cu adevărat. Merită văzut!


5. Love, Actually - cred că poate fi filmul de Crăciun cu cei mai mulți actori cunoscuți per frame. Mi-a plăcut pentru că are de toate: de la marile gesturi romantice, la înșelatul soțului/soției, familia cu copii mici care nu prea mai găsește farmecul căsniciei, burlacul convins care își întâlnește perechea și acea iubire frumoasă, gingașă, a copiilor.Plus, totul se petrece în jurul perioadei de Crăciun.6. How the Grinch Stole Christmas! - mi se pare super filmul. Pentru cei mici și cei mari deopotrivă. Până și cel mai nevrednic dorește să facă parte dintr-o familie, să aparțină unui loc, să fie iubit și Moș Crăciun să-și aduca aminte de el.
7. While You Were Sleeping - Un film cu Sandra Bullock, în care personajul ei salvează pe trecătorul de care era cam îndrăgostită, dar, până la urmă, își dă seamă că era doar infatuare și că adevărata ei dragoste este fratelui celui salvat. Totul se petrece în jurul sărbătorilor de iarnă.
8. A Boyfriend for Christmas - Încă un film destul de vechi. Dar mi-a plăcut, mai ales că dorința pusă nu se împlinește decât ”după cele două inimi sunt pregătite” - adică peste cam 20 de ani de la întâlnire.
9. The ultimate gift - Nu prea poți să zici că e vorba, expres, despre Crăciun, dar merge de minune. Să ne aducem aminte că nu numai noi (persoana noastră) contăm. O lecție de viață pentru cei concentrați pe sine, egoiști și încrezuți!
10. Filme animate pentru copii și nu numai: The Polar Express, Annabelle's Wish (și animăluțele au Crăciunul lor), Santa Claus Is Comin' to Town (1970), Rudolph, the Red-Nosed Reindeer (1964), A Christmas Carol (2009), Frosty the Snowman (1969), Shrek the Halls (2007)
Desigur că sunt mult mai multe filme și desene cu și despre această perioadă a anului. Voi de care vă mai aduceți aminte?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…