luni, 1 decembrie 2014

Recenzie carte: Trashed by Jasinda Wilder

Am așteptat să apară acest roman, încă din momentul în care am citit descrierea lui, pe pagina web a Jasindei Wilder. Pe 25 noiembrie a fost publicat, pe Amazon .... 2 zile mai târziu mi-am zis că nu se mai poate așa și am cumpărat cartea (deși am zis că voi aștepta), prețul fiind comparabil cu o carte din România, doar vreo 21 de lei, menționând că am primit-o imediat în contul aplicației Kindle Cloud Reader.

Adevărat, mi-a luat până pe 1 decembrie să o termin de citit, nu pentru că ar fi greu de citit, ci pentru că nu am chiar așa mult timp liber pe cât mi-aș dori. 

Nu vă voi povesti foarte multe despre acțiunea cărții, dar vă voi povesti cum mi s-a părut. Dar, să începem cu începutul.

Trashed (Stripped, volumul 2)
Jasinda Wilder
170 de pagini (din care vreo 8 pagini cu începutul cărții Falling Away, a 4-a din seria Falling, povestea lui Ben, care apare pe 6 ianuarie 2015)
18 capitole și un epilog

Despre carte:

Sunt un nimeni. Sunt orfană. Femeie de serviciu. Studentă. Virgină.

Și el? El este un zeu. Unul dintre cei mai sexy actori de acțiune care au înfrumusețat vreodată ecranul mare, uriaș și musculos și superb și celebru. Ar putea avea pe oricine din lumea asta.
Cu toate acestea, în ciuda prăpastiei care separă lumea mea de a lui, mă găsesc în camera lui de hotel, iar el acționează ca și cum aș fi cea mai frumoasă fată din lume. Nu sunt. El e tot ceea ce își dorește fiecare femeie, iar eu sunt doar ... eu.

***
Ea nu știe cât de sexy este, și că are propriul fel de frumusețe. Dar, cu adevărat, e superbă. Am întâlnit unele dintre cele mai fierbinți femei de la Hollywood, și nici una dintre ele nu poate să o întreacă pe fata asta. O vreau. Iar faptul că este închisă și imposibil de descifrat face ca acest țel să mi se pară cu atât mai excitant.

Ultimul lucru pe care îl aștept e ca o singură noapte de plăcere să se transforme în ceva ce nu sunt în stare să uit, chiar și după ce ea a plecat pe drumul ei și eu pe al meu. Nu pot să o uit, indiferent de cât am încercat. Și, data viitoare când ne vom întâlni, știu că nu o voi putea lăsa să plece din nou. Indiferent de ceea ce este nevoie să fac.

Rezumatul acțiunii:

Des Ross este o fată simplă, în aparență, care lucrează ca femeie de serviciu pe Insula Mackinac pentru a putea strânge banii necesari următorului semestru la facultate. Are o singură prietenă, pe Ruth, o fată la fel ca ea.

Într-o zi, dintr-o trăsură turistică sare un bărbat și intră în vorbă cu ea. E Adam Trenton și o invită la cină. Uite așa, pe nepusă masă. E suspicioasă, mai ales că deja l-a recunoscut pe Adam ca fiind unul dintre cei mai bine cotați actori de acțiune de la Hollywood.

Au parte de cina lor, nu romantică, doar prietenească, deși Adam este foarte atras de ea și o dorește ca un nebun. Reticența lui Dess vine din trecutul ei, pe care nu l-a destăinuit nimănui. De ce să o facă? Când toată lumea în care a avut încredere a trădat-o, rănit-o fizic, psihic și emoțional.

Totuși, există o atracție irezistibilă de ambele părți. Dess încearcă să lase la o parte frica ei de apropiere, de intimitate, mai ales cu un bărbat, iar Adam promite să nu pună întrebări până când Dess nu va fi pregătită să îi spună ea însăși ce secret ascunde.



După o noapte de o pasiune incredibilă, Dess nu dorește să se deschidă mai mult de atât față de Adam și îl îndepărtează. Fiecare pleacă pe drumul lui: ea la facultate, în Detroit, el la filmări, în L.A. Nu prea pot să dea uitării acea noapte de sex nebun, mai ales Dess care era și virgină. Dar ăși văd de treaba lor și încearcă să stea departe unul de celălalt.

Peste 6 luni se întâlnesc din nou. Dess a trecut printr-un scurt, foarte scurt job ca și model ”plus size”, Adam a terminat de filmat partea a doua a filmului care l-a lansat ca mare actor de acțiune, și se găsesc amândoi în Detroit: ea la facultate, el filmând pentru un proiect mai mic. Au parte de o discuție aprinsă, dezvăluiri uluitoare și sex fierbinte.

Dess învață să aibă încredere în Adam, nu e superficial cum îi crede pe toti actorii de la Hollywood; Adam încearcă să o facă pe Dess să se deschidă mai mult, să aibă nevoie de el așa cum el are nevoie de ea.

Părerea mea:



Trashed este o carte faină, ușoară, erotică, dar semănând cu un basm moderm al Cenușăresei. Fata simplă, dar cu o frumusețe de care nu e conștientă și ceva secrete în spate, întâlnește un actor faimos. O atracție incredibilă, la prima vedere, îi leagă de o noapte și mai incredibilă de sex fierbinte. Și, totuși, nu e chiar așa simplu: Jasinda Wilder știe să facă și cea mai simplă poveste să fie plină de răni deschise, neîncredere în forțele propii și în lume, în general, de dubii și planuri date peste cap, și de acele scene fierbinți dar care nu conțineau doar un sex nebun, impersonal, ci ajungând să fie mult mai mult, pe plan emoțional. O conexiune pe care cele două personaje o simt, dar încearcă să o nege ... o vreme. Mi-a plăcut, deși pare stereotipică.

Mi-a plăcut la nebunie un citat din carte ...preluat de Jasinda din Maya Angelou, din cartea ”All God's Children Need Traveling Shoes”. Citatul este acesta “The ache for home lives in all of us. The safe place where we can go as we are and not be questioned.” - și este citatul pe care și l-a tatuat Dess pe diferite părți ale corpului ei, acoperind astfel cicatrici ale unor răni urâte.

Cartea nu este pentru cei pudici. Categoric! Apar destule scene fierbinți, erotice, descrise în detaliu. Așadar, dacă erotica nu e genul tău, nu citi cartea! 

V-ar interesa cartea aceasta, având în vedere că la noi s-au mai tradus alte romane ale ei? (Răniți, Mă pierd în tine, Mă regăsesc în noi)

5 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai scris recenzia ca sa imi dau si eu seama daca citesc sau nu cartea
    Autoarea imi place la nebunie,dar a avut o serie care nu mi-a placut deloc - Ever
    Aceasta pare o carte usoara, ideala pentru o dupa-amiaza de duminica - un fotoliu, caldura, ceai fierbinte si o carte buna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o carte simpla, problema e cu cei care au anumite probleme cu scenele erotice extrem de explicite sau cu multitudinea aparitiilor unui anumit cuvant :))). In rest, e carte faina, usuoara. Daca ai timp sa o citesti fara intreruperi, o termini repede. :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Cartea nu e tradusa inca. Imi pare rau. Dar asa o poti cumpara de pe AMAZON si alte multe site uri care vand carti online.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular