luni, 8 aprilie 2013

Concurs Libris.ro - o provocare ... cu și despre cărți

Prima dată când am dat peste ea, mă și întrebam: ”Ce e și cu întrebarea aceasta? La fel de bine m-ar întreba de ce iubesc, de ce trăiesc, cine sunt?”.

Ei bine, acum mi se pare o întrebare legitimă (după câteva zile de gandit și la celelalte întrebări, puse de mine; mi se pare interconectate). Ca să răspund la prima întrebare, despre citit, ar trebui să răspund și la celelalte. Cel puțin, voi încerca să fac asta într-un următor articol pe blog.

În el (articol), voi povesti de ce citesc, care sunt cărțile care îmi plac, care le (re)citesc oricând și de ce, ce înseamnă lectura pentru mine și cum am început.



Acest concurs este organizat de libraria online Libris.ro, și are un motto interesant:



Nu are cum să nu îți placă un concurs cu și despre cărți. Venind dintr-o librărie fizică sau una online, cărțile sunt binevenite oricând în casa și în sufletul meu. În ceea ce privește cărțile online, mie mi se pare o modalitate foarte ușoară de a le procura, din confortul casei tale.

În continuare, aveți și regulile concursului, așa cum apar ele pe pagina de Facebook a Libris.ro:

Libris.ro iti scoate cartile din wishlist si ti le trimite acasa!

Iti place sa citesti? Iti place sa scrii?

Cand ati intrat ultima data intr-o librarie (virtuala sau clasica)? Cate carti care ti-au starnit interesul ai vazut si cate ai cumparat? Cate ai lasat in wishlist si astepti sa fie bugetate pentru a face parte din biblioteca personala? Cam cati bani ai fi in stare sa cheltui, intr-o luna, pe carti?

In luna aprilie, Libris.ro, cea mai de incredere librarie online din Romania, te provoaca la scris. Putem la bataie 1.500 lei, in premii pentru cei mai talentati trei bloggeri/posesori/administratori/editori in www.

Ce trebuie sa faci?

1. Publica pe blogul tau un post in care sa anunti inscrierea ta la acest concurs;

2. Ai grija ca in post sa incluzi sigla Libris.ro, precum si link spre libris.ro pe librarie online si pe carti online;

3. Anunta-ne si pe noi ca te-ai inscris la concurs, arata-ne postul tau pe http://www.facebook.com/libris.ro;

4. Acum e acum Scrie intr-un post un articol cu tema „De ce citesc?” si prezinta-ne 10 motive pentru care lumea ar trebui sa citeasca. Nu uita ca si aici sa incluzi link-urile spre libris.ro pe librarie online si pe carti online.

5. Repetam punctul trei ca sa avem si noi o evidenta si sa va putem juriza.

Ce poti sa castigi?

Locul 1: carti la alegere in valoare de, tine-te bine, 900 lei!

Locul 2: carti la alegere in valoare de 400 lei!

Locul 3: carti la alegere in valoare de 200 lei!

Cum castigi?

O instanta binevoitoare, inarmata cu inteligenta, rabdare si simtul umorului va aprecia urmatoarele:

Cel mai interesant raspuns la la intrebarea „De ce citesc?” (pondere 50%)

Cele mai multe comentarii la postul „De ce citesc?” de pe blogul tau (pondere 50%)

Depunctam (pe bune!) folosirea defectuoasa a limbii romane (recomandam DOOM-ul).

Perioada concursului:

02 aprilie – 22 aprilie

Te-am provocat?


Ar fi frumos dacă ne-am înscrie cât mai mulți la acest concurs, nu? Vă aștept cu următorul articol pe aeeași tema.

6 comentarii:

  1. Alexandra, îţi mulţimesc că ai scris toate condiţiile participării la concurs pe blogul tău. Am mai întrebat două persoane unde găsesc amănunte, dar în zadar.
    Cred că ai dreptate, întrebarea de ce citeşti mi se pare nelalocul ei.
    Uite, ca să nu fim imbecili! E aiurea rău! 10 motive ca să citim?
    Unul nu ajunge?
    Până acum câţiva ani am lucrat într-o editură, am fost de toate acolo, printre care şi editor. Păi măcar din interes profesional trebuia să citesc.
    Pe vremea lui Ceaşcă făceam inginerie, dar cheltuiam jumătate din salariu pe cărţi. Era o acţiune aproape subversivă: un librar îmi oprea cărţi bune, dar trebuia să cumpăr şi maculatură... Imediat după '89, am lucrat numai în edituri, pe diverse funcţii. Numai tehnoredactor n-am fost. În rest, am făcut de toate, de la corectură la editare, inclusiv producţie şi difuzare.
    Îţi urez succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hello, Javra!
      Și eu am păreri împărțite în ceea ce privește întrebarea ”De ce citesc?”. Pe de o parte, cred că e la fel de fără răspuns ca și celelalte mari întrebări (le-am enumerat deja în articol), pe de altă parte, poate dacă am căuta și găsi cât mai multe răspunsuri, poate am începe să citim mai mult ... și mai bine (conteaza și calitatea lecturii, nu numai cantitatea).
      Mulțumesc și pentru urare! Cum sunt la început, nu mă aștept să am multe comentarii (din nou cantitatea :D), dar sper să fiu și eu luată în seamă.
      Poate ar trebui să scrii și tu (experiența ta cu cărțile,se vede, este deja mai mare).

      Ștergere
  2. Se poate, dar nu contează cât şi ce ai citit,
    ci câţi prieteni ai în blogosferă care să înţeleagă că te pot ajuta.
    Aici vechimea contează.
    Dacă un acelaşi cititor intră de 2100 de ori cu un comentariu,
    chiar scurt fiind, gen "Salut!", te ajută? În caz afirmativ, o să-ţi mai scriu aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Drept să spun, chiar nu stiu ce înseamnă pentru unii ”comentarii”. Presupun că la o jurizare ar trebui să conteze atât cantitatea lor (cât mai multe și de la cititori diferiți), cât și calitatea lor (să fie pe subiect). Dar asta este doar părerea mea ... cine știe ce gândesc alții. Nici măcar nu am vizitat alte bloguri să văd dacă a comentarii, și dacă da, câte .... Adevărat, vechimea contează - să te faci cunoscut, ai cititori fideli deja, plus prieteni în blogosferă care să te ajute. Mulțumesc de ajutor -right back to you .... tot ajutorul de care ai nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum, încă n-ai câştigat concursul?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) Bună asta! Mi se pare că acest concurs durează până pe 22 aprilie (cum scrie și în regulile de participare) și abia apoi se jurizează ..... Ce n-aș da eu să câștig! Ar fi prea frumos, dar sunt foarte mulți bloggeri care au răspuns provocării Libris.ro și care au scris frumos despre acest subiect. Vom trăi și vom vedea.

      Ștergere

Mestesugul - arta si meserie - serie de interviuri: Push Design (3)

Push Design este un duo dinamic, creativ până la cer și înapoi, și mai sunt și soț și soție. Mi se pare minunat ceea ce fac ei, plus multel...

Popular