Treceți la conținutul principal

Primele 100 de cuvinte

Prima dată am văzut această rubrică la Krisz, apoi la cea care a dat startul inițiativei: Rosia_Lady.

Pentru că mi s-a părut interesant și pentru că deja citesc 2 cărți, am zis că nu strică să intru și eu în joc. Regulile sunt simple: trebuie să postăm primele 100 de cuvinte din cartea pe care tocmai o citim; în plus să afișăm banner-ul campaniei.


Cartea pe care o citesc în acest moment (una dintre ele, cel puțin) este Imperiul Pierdut de Clive Cussler și Grant Blackwood, o carte foarte interesantă până acuma: aventuri, istorie, arheologie, legende și conspirații.
Și acum, cele 100 de cuvinte:

”Înainte de ivirea zorilor, bărbatul cunoscut sub numele de Jotun înainta hotărât prin ceață, cu gulerul de la mantaua marinărească ridicat și cu un fular înfășurat nu prea strâns în jurul gâtului și al gurii.

Se opri brusc din mers și ascultă. Auzise oare sunet de pași? Își întoarse capul spre stânga, apoi spre dreapta. Undeva înaintea lui se auzi un zgomot înfundat. O cizmă lovind pavajul. Cu mișcări ușoare pentru un om de dimensiunile sale, Jotun păși în umbra dintre coloanele care susțineau arcada unei porți. Mâna din buzunar i se încleștă ....”

Comentarii

 1. Nu înţeleg de ce să scrieţi din începutul unei cărţi. Dacă e borba de beletristică, pe coperta 4 ar trebui să existe unextras din text, ales de un redactor deştept. Aia mai înţelegeam, dar nu ştiu ce fel de editor o fi acolo. Aşa, eu mă săturasem de muncă de conducere, care presupunea presiune din toate părţile (colectiv redacţional, patronat, difuzare etc.) şi m-am angajat ca redactor simplu la o editură care voia se se lărgească cu beletristică. Până atunci se editaseră doar manuale şcolare. După o lună, patronul m-a întrebat de ce încă nu mi-am angajat o secretară! Atunci, mi-am dat seama că el credea că redactorul e acelaşi lucru cu editorul. Şi uite aşa am fost acolo, în acelaşi timp, redactor-şef, editor şi director de producţie. Fiindcă nu voiam atâta stres...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru că mai toată lumea citește mini-rezumatul de pe coperta a 4-a a cărții. Dar asta este un alt fel de a recomanda o carte, nu neapărat ceva concret, ci chiar prin cuvintele scrise în ea. Știu și eu cum e să lucrezi într-o editură (adevărat, am stat puțin, dar am simțit pe pielea mea tot) și totul depinde de oamenii cu care lucrezi.

   Ștergere
 2. Imi place aceasta initiativa,posivil s-o preiau!:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur, Claudia! Este interesantă. Un fel de recomandare prin insăși cartea și cuvintele ei.

   Ștergere
 3. ma bucur ca ai preluat si tu campania mea, spor la citit.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Concurs "În așteptarea Crăciunului" cu Fairy`s Events - ÎNCHEIAT plus CÂȘTIGĂTORII

Puțin câte puțin ne pregătim de Crăciun. Cu liste, cu idei, cu poezii și colinde pentru a-l impresiona pe Moș Crăciun. Ca să nu mai zic că și super/hyper marketurile și site-urile online au început de multișor deja să ne tot convingă să începem cumpărăturile de Crăciun cât mai devreme posibil.
Eu îmi aduc aminte din copilărie că majoritate cumpărăturilor se făceau în decembrie, cât mai aproape de ziua cu pricina, bradul era împodobit pe 24 decembrie, cu colinde de la radio, televizor sau discuri de vinil (chiar, mai există așa ceva?!), mama pregătea mâncarea, tata ajuta la orice era nevoie și apoi noi mergeam la colindat prin cartier, la rude și cunoștințe. Și era foarte frumos!
Acum e frumos din alte motive: redescopăr Crăciunul prin ochii Emiliei și acușica al bebelușului. Și mi se pare la fel de magic ca înainte, doar că din altă poziție: aceea de părinte. De aceea, împreună cu Oana de la Fairy`s Events (și ea mama unei fetițe) ne-am gândit să organizăm un concurs pentru pitici și…

Prin cenușa de visuri de Oana Arion

Mi-am jurat că nu voi mai citi trilogii sau serii care nu sunt publicate în totalitate. Mi-am jurat și nu m-am ținut de cuvânt. Cum să reușești să te ții de cuvânt când în fața ta apare manuscrisul penultimului volum al seriei mult-iubite? Nu poți. Te apuci de citit și încerci să citești destul de repede ca să afli tot și, totuși, destul de încet ca să nu se termine dintr-o dată.
Călătoria mea a început acum vreo 2 ani și ceva, cu lectura primului volum din seria Nemuritor și descopeream atunci un mix de fantasy, romance, umor fin și personaje de care ajungi să te îndrăgostești. Apoi am zis că voi cumpăra următoarele 4 volume și le voi citi când seria va fi publicată integral. Desigur că soarta a avut alt plan: la începutul anului am cumpărat pachetul cu primele 3 volume și in 3 nopți erau gata.
Am crezut că îmi va fi la fel de ușor și cu acest volum 4: mă refer la găsit timp pentru citit, pentru că imediat ce începi să citești și te scufunzi în lumea Victoriei nu prea mai este cale …

Concurs încheiat: Campionatul Național de Joacă pentru Părinți și un mini-concurs

Pe 16 octombrie am fost invitată la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți cu Mirela Retegan. A căzut într-o duminică, numai bine a putut să stea tati cu Emi și eu să pot participa. Și mă bucur nespus că am putut face asta.   Cine nu a auzit de Gașca Zurli dintre cei care au copii? "Am o căsuță mică, așa și-așa ...."-ne executam amândoi lângă mândră și dansam de mamă focului și rădeam ca nebunii. "Cântec pentru Maya"-acel Maya e ceva generic, deși dedicat fiicei Mirelei Retegan, poate fi înlocuit cu absolut orice nume, mai ales cel al puiului tău, și îți dai seama că, de multe ori, ei nu vor bunuri materiale ci să fim alături de ei cât mai mult.


Campionatul de Joacă pentru Părinți ar trebui organizat în fiecare lună :) Pentru că merită. Pentru că aș vrea cât mai mulți părinți să se joace, să uite de încrâncenările zilnice și să redevină pentru vreo 2-3 ore niște copii veseli, puși pe joacă și învățați să se distreze.   E vorba despre timp de calitate cu copil…